شرط پیشرفت
مشاغل مختلف در جهان امروز نیازمند بهره مندی از تکنولوژی های جدید هستند و کسانی در این بازار کار ، موفق تر خواهند بود که دانش روز را در خدمت خود بگیرند . کشور های توسعه یافته که توانسته اند سهم بسزایی از بازار جهانی داشته باشند همیشه در حال سرمایهگذاری برای دریافت اطلاعات هستند و در عین حال با بکار گیری ابزار و امکانات پیشرفته به دنبال افزایش سهم خود در جهان امروز می باشند.
متاسفانه در کشور ما برای گرفتن سهمی از بازار جهانی اقدامی راهبردی صورت نمی گیرد چرا که معتقد به اصل سرمایهگذاری برای توسعه و کسب درآمد از جوامع انسانی نیستند و فقط معطوف به نظرات جانب گرایانه عمل میکنند.
اگر وضعیت به همین صورت باشد ، علی رغم داشتن زمینه های مختلف کشاورزی ، دامداری و صنعتی که در آن سابقه طولانی هم داریم متاسفانه به سمت رکود میرویم و رفته رفته در آینده حتی برای مایحتاج معمولی هم نیازمند کشورهای دیگر خواهیم بود.
حال این سؤال راهبردی مطرح می شود که چرا با در اختیار داشتن مرغوبترین محصولات کشاورزی از جمله خرما ،پسته ، مرکبات ، انار و حتی حنا هنوز ما نتوانسته ایم برای کسب بازار های مختلف در جهان به قله برسیم.
از این قبیل «چرا» ها در زمینه های مختلف، زیاد داریم لیکن راه حل چیست. یکی از راهبرد های مؤثر استفاده از دانش روز و بکار گیری بیشتر از تکنولوژی بهنگام است مثلا در همین صنعت کشاورزی با بکارگیری از پهپاد های پایشگر و سمپاش علاوه بر حفظ منابع ارزشمندی چون آب ، در راستای تولید محصول ارگانیک کشاورزی گام برمی داریم. حال اگر تأثیر ارگانیک سازی را درجایگاه خود بسنجیم و از منظر بهداشت و درمان یک جامعه به این مسئله نگاه کنیم پی خواهیم برد که دومینوی استفاده صحیح از تکنولوژی سازگار با محیط زیست ، چگونه تأثیر عمیقی در زندگی یک جامعه خواهد داشت.